4η Ημέρα Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία 2024!

,

Η 4η ημέρα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή η οποία είπε ότι είναι χαρά της που βρίσκεται μαζί μας στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα και γιορτάζουμε μέσα από τον αθλητισμό για 4η συνεχόμενη χρονιά. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας είναι η απόδειξη στην πίστη και στη δύναμη της Παιδείας και στην παιδαγωγική αξία τους αθλητισμού. Ως αρμόδια Υπουργός και για τον σχολικό αθλητισμό, θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την σπουδαία σχέση που ενθαρρύνουμε στο σχολικό περιβάλλον, αυτή των παιδιών μας μέσα από τα οφέλη της άσκησης και την εξέλιξη αυτής της στάσης.

Την 4η ημέρα του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, οι μαθητές/τριες της Β/θμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους επερχόμενους Αγώνες και γνωρίσουν τις καινοτομίες που θα παρουσιαστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Στη συνέχεια η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη, μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ, είπε ότι η καλύτερη Ολυμπιακή αξία είναι η αλληλεγγύη και παρότρυνε τους μαθητές/τριες να την κάνουν πράξη και μέρος της ζωής τους.

Οι μαθητές/τριες, «ταξίδεψαν» μέσα από το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας με μια εξαιρετική παρουσίαση όπου γνώρισαν τους πρωτεργάτες της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 καθώς και κάποιους κύριους σταθμούς, όπως, το 1896-1900-1924-2004 και 2024 σε συνδυασμό με μικρές θεματικές ενότητες οι οποίες ακολουθήθηκαν από κουίζ.

Ακολούθησαν οι συνδέσεις όπου οι μαθητές/τριες συνομίλησαν με τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη του στίβου Νάσο Γκαβέλα, ο οποίος, όπως δήλωσαν τα Σχολεία ήταν πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους και ότι τους συγκίνησε με τη δύναμη, τη σοβαρότητα και τη σεμνότητα του.

Στη συνέχεια γνώρισαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Σοφία Μαλκογεώργου η οποία τους μίλησε για το άθλημα της και όλα τα μυστικά του και τέλος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος πραγματικά συνάρπασε όλους τους μαθητές/τριες με το πάθος και τη δύναμη της ψυχής του, δίνοντας τους σπουδαίες και ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά και για τη ζωή τους.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ