3η Ημέρα Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία 2024!

,

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η τεράστια συμμετοχή των Σχολείων στην «4η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024», του εκπαιδευτικού Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας όλων των Σχολείων της χώρας μας, όσο και της Κύπρου και των Ελληνικών Σχολείων της Ομογένειας.

Η ημέρα ξεκίνησε με την Ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης και Πρόεδρο της ΕΣΟΑ, μέλος της ΕΟΕ, Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών και μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ κυρία Βούλα Κοζομπόλη, η οποία είπε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια που γίνεται το πρόγραμμα έχουν γίνει τεράστια άλματα και η συμμετοχή της Ολυμπιακής εβδομάδας, του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας έχει τριπλασιαστεί και ότι αισθάνεται πολύ χαρούμενη γιατί αποτελεί και εκείνη μέρος της σημαντικής αλυσίδας διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών, ως μέλος της ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ. Είχε επίσης προετοιμάσει δύο εκπλήξεις που έδωσαν χαρά στους μαθητές/τριες… Τους έδειξε το ασημένιο μετάλλιο της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, που όπως είπε είναι επετειακό φέτος που κλείνουμε 20 χρόνια από την τέλεση τους καθώς και την Ολυμπιακή δάδα από τους Χειμερινούς Αγώνες στο Τορίνο και παρότρυνε τους μαθητές/τριες να μάθουν ωραία πράγματα και να πορεύονται πάντα με τις Ολυμπιακές αξίες και την Ολυμπιακή Παιδεία.

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, ξεπέρασε τον εαυτό του, ξεναγώντας τους μαθητές/τριες στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και στο μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, μιλώντας τους για την τελετή Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Επιτροπή της διοργανώτριας πόλης και τη λαμπαδηδρομία που ακολουθεί, οι οποίες μεταφέρουν μηνύματα συναδέλφωσης σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι επίκαιρα όσο ποτέ στις μέρες μας.

Στην επόμενη σύνδεση είχαμε τη χαρά να είναι μαζί μας η κυρία Χριστίνα Κυράτση, κλινική Ψυχολόγος η οποία έκανε ένα χαιρετισμό για την αξία του Ολυμπισμού στη ζωή μας και την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής, συνεργάτη του ΓΓΑ και μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της Εθνικής Πλατφόρμας Ακεραιότητας κα Άγη Κασούμη, η οποία μίλησε για την αθλητική ακεραιότητα και τις θετικές αθλητικές συμπεριφορές που οφείλουμε να υιοθετήσουμε όλοι στη ζωή μας με κέντρο τις αξίες του Ολυμπισμού και τις εμπειρίες που αποκόμισε μέσα από την αθλητική της καριέρα.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες γνώρισαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές του στίβου Κώστα Δουβαλίδη και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που τους μίλησαν για τους στόχους και τα όνειρα τους για το Παρίσι και τους Ολυμπιονίκες της κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη και Άλκη Κυνηγάκη οι οποίοι τους μύησαν στο μαγικό κόσμο του νερού και μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστικά τους και τις εμπειρίες τους δίνοντας του πολύτιμές συμβουλές. Τα Σχολεία ανταποκρίθηκαν προς όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες με μεγάλη αγάπη και θαυμασμό και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ