2η Ημέρα Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία 2024

,

Το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, που γίνεται σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘΑ, έχει καταρρίψει όλα τα ρεκόρ συμμετοχής και ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς και τα Σχολεία που αγκαλιάζουν με τόση θέρμη όλης μας την προσπάθεια!

Η Ολυμπιακή εβδομάδα έχει γίνει ένας δυνατός θεσμός και κάθε χρονιά γίνεται και ακόμα καλύτερη.

H δεύτερη ημέρα του προγράμματος ξεκίνησε με τον θερμό χαιρετισμό του κ. Κώστα Γεωργιάδη, Καθηγητή Παν/μιου Πελοποννήσου, Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας το οποίο προάγει αρχές και αξίες μέσα από στοχευμένες δράσεις ώστε να βιώσουν οι μαθητές/τριες τις Ολυμπιακές αξίες.

Οι μαθητές/τριες σήμερα γνώρισαν το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση όπου γνώρισαν τους πρωτεργάτες της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 καθώς και κάποιους κύριους σταθμούς, όπως, το 1896-1900-1924-2004 και 2024 σε συνδυασμό με μικρές θεματικές ενότητες οι οποίες ακολουθήθηκαν από κουίζ.

Στη συνέχεια η κυρία Μαρία Παπαιωάννου, μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν αξίες στη ζωή όλων μας και να τις ακολουθούμε και οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους επερχόμενους Αγώνες και γνωρίσουν τις καινοτομίες που θα παρουσιαστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν και συνομίλησαν με το Χρυσό Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια και την Olympian Βασιλική Μιλλούση που έστειλα δυνατά μηνύματα σε όλα τα Σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, (από το Γιοχάνεσμπουργκ, το Κονγκό, την Μελβούρνη, το Μόναχο και το Βουκουρέστι), που μας παρακολουθούσαν. Και το Γυμνάσιο της Κάσου τους αφιέρωσε δύο μαντινάδες «Μεγάλη με τιμή Πετρούνια μας Λευτέρη, που είσαι ο πρωταθλητής και των βραβείων ταίρι» και η δεύτερη «Λευτέρη και Βασιλική, ένα ζητάμε μόνο, να έρθετε πρωταθλητές ετούτονα τον χρόνο».

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Παναγιώτα Λύτρα που τους μίλησε για το άθλημα της και τα όνειρα της για το Παρίσι και τον αργυρό Ολυμπιονίκη και αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας Γιάννη Φουντούλη, ένα μεγάλο αθλητή και σπουδαίο άνθρωπο, που τους μύησε στον μαγικό κόσμο της υδατοσφαίρισης και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ