Συνεχίζεται με επιτυχία το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της ΕΘΝ.Ο.Α. στο «Θερινό Σχολείο Νέων Ομογενών» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!

July 21, 2015

Συνεχίζεται έως τις 8 Αυγούστου 2015 το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της ΕΘΝ.Ο.Α. που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Θερινού Σχολείου για Νέους Ομογενείς», το οποίο συνδιοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά.

Η επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και  επιστημονική υπεύθυνη του «Θερινού Σχολείου» κ. Ελένη Βολονάκη, καθώς και η συντονίστρια που έχει ορίσει για το  «Εργαστήρι Ολυμπισμού» κ. Κέλλυ Μακροπούλου, υποδέχτηκαν τους 50 ελληνικής καταγωγής φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα μέρη του κόσμου Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Ευρώπη.

Οι φοιτητές έλαβαν το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας με τίτλο: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο»! Ένα μαγικό ταξίδι!» και ενθουσιασμένοι άρχισαν την εκπαίδευση τους στην Αρχαία Ολυμπιακή μας Ιστορία.

Η διδασκαλία του βιβλίου, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ιλεάνας Κλοκώνη πραγματοποιείται με γνώμονα την ηλικία και το γνωστικό αντικείμενο το οποίο σπουδάζουν οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο «Θερινό Σχολείο» για να γνωρίσουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Συγκινητική είναι η θετική ανταπόκριση των φοιτητών στο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της ΕΘΝ.Ο.Α. καθώς και η διάθεση τους να γνωρίσουν σε βάθος την Ολυμπιακή μας Ιστορία και τις Αξίες που γέννησε ο τόπος από τον οποίο προέρχονται.

Η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Εύα Χριστοδούλου- η οποία έχει λάβει εκπαίδευση από την διεύθυνση της Ακαδημίας σχετικά με την διδασκαλία του βιβλίου- επισκέφτηκε τους φοιτητές και μίλησε στα παιδιά για τον Κότινο το αρχαίο ελληνικό σύμβολο νίκης. Την υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό καθώς ήταν η πρώτη ελληνίδα Ολυμπιονίκης που συναντούσαν.

Η Ολυμπιακή Ακαδημία εύχεται στους φοιτητές, μέσα από την εκπαίδευση που θα λάβουν στο «Εργαστήρι Ολυμπισμού», να ταξιδέψουν τις Ολυμπιακές Αξίες σε όλα τα μέρη από όπου προέρχονται, αλλά και να τις υιοθετήσουν ως στάση ζωής!

 

Πάμε Ψηλά!

—————-

Γραφείο Τύπου ΕΘΝ.Ο.Α.

20 Ιουλίου 2015