Διημερίδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού & Ολυμπιακής Παιδείας “Ολυμπισμός εν δράσει…”

December 18, 2018

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Διημερίδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας με τίτλο «Ολυμπισμός εν δράσει», σε συνεργασία της ΕΟΕ με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Τη Διημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα πρόσφατα αποτελέσματα από σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες νέων στο Μπουένος Άιρες, είναι τρανή απόδειξη ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει λαμπρό μέλλον.
Οι νίκες όμως και τα ρεκόρ στους αγωνιστικούς χώρους δεν πραγματοποιούνται τυχαία. Είναι αποτέλεσμα πολυετούς και επίπονης προσπάθειας των αθλητών και των προπονητών τους, πού όμως στηρίζεται και σε μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως, για παράδειγμα, τους γονείς τους, τους επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, τα διοικητικά στελέχη του αθλητισμού, τους φιλάθλους, τις λειτουργικές εγκαταστάσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ.
Πρέπει όλοι αυτοί οι παράγοντες να συντονιστούν αποτελεσματικά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο αν οι άνθρωποι που στελεχώνουν τους αθλητικούς φορείς αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σε θέματα Οργάνωσης & Διοίκησης. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει και μπορεί να γίνει και με χαρά βλέπω από τη σημερινή συμμετοχή, ότι υπάρχουν και πολλοί που ενδιαφέρονται για το να γίνει η δουλειά αυτή σωστά. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος µας στην πορεία αυτή πρέπει να είναι οι αθλητές, οι οποίοι δικαιούνται την ισχυρότερη δυνατή διοικητική υποστήριξη για να πετύχουν περισσότερα από όσα έχουν ήδη πετύχει».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΘΝ.Ο.Α. Γιώργου Αλικάκου και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις της πρώτης ημέρας.