Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικού & «Ολυμπιακές Αξίες»

May 11, 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27,28 & 29 Απριλίου καθώς και στις 4,5 &6 Μαΐου εκπαιδευτική εκδρομή του Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, «Ολυμπιακές Αξίες» στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας .
Όλα τα παιδιά της Στ’ τάξης του Δημοτικού, στο σύνολό τους περίπου 130 καθώς και οι συνοδοί καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία και κατά τη διάρκεια των 2 τριημέρων έζησαν μοναδικές στιγμές στον ιερό αυτό χώρο. Στο πλαίσιο του προγράμματος που είχε ετοιμάσει η ΕΘΝΟΑ μυήθηκαν στις Ολυμπιακές αξίες της ευγενούς άμιλλας, της ομαδικότητας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης, μέσα από μαθήματα και ομιλίες αλλά κυρίως μέσα από τις βιωματικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν 3 ημέρες κοντά σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, όπως τον Βίκτωρα Μήτρου, τον Γιώργο Τζελίλη, την Αναστασία Καλογερά, (Άρση Βαρών), την Σοφία Παπαδοπούλου, τον Άγγελο Λεμάνη, τον Κωνσταντίνο Τσιγκαρά (Ιστιοπλοία), την Εύη Μωραιτίδου, την Άννα Χαραλαμπίδου (Υδατοσφαίριση), την Ντενίζ Παναγοπούλου (Αντισφαίριση) να αθληθούν μαζί τους αλλά και να τους ρωτήσουν όλα όσα τα απασχολούν σε σχέση με τον πρωταθλητισμό και το πως αυτός επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή.
Παράλληλα διδάχθηκαν σημαντικά πράγματα για τη «διατροφή του Ολυμπιονίκη» και το πως να την εντάξουν στη δική τους διατροφή και καθημερινότητα καθώς και είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα βιωματικό σεμινάριο διαχείρισης των συναισθημάτων τους κατά την διάρκεια ενός αγώνα.
Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Γιώργος Αλικάκος δήλωσε σχετικά: « Η ΕΘΝΟΑ πιστεύοντας ότι οι Ολυμπιακές Αξίες και το Ολυμπιακό Ιδεώδες πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής για όλα τα παιδιά, σκοπεύει να επεκτείνει και να ενδυναμώσει αυτό το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και τα παιδιά να εμπνευστούν από την ιερότητα και τη μοναδικότητα του χώρου, να ανακαλύψουν την μαγεία και το νόημα που έχει για όλο τον κόσμο και να αγαπήσουν τον αθλητισμό».